Lifestyle > Mozaik

PASJI ŽIVOT 2.0: Ljubimci bogatih Arapa vežbaju u KLIMATIZOVANIM TERETANAMA

Težak je život imućnih pasa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Autor: K1 info/ cdm.me

03/09/2022 > 11:36

podeli vest:

PASJI ŽIVOT 2.0: Ljubimci bogatih Arapa vežbaju u KLIMATIZOVANIM TERETANAMA
Foto: Youtube PrintScreen


Oskar održava kondiciju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima vežbanjem u rashlađenoj teretani, trčanjem na traci dva do tri puta nedeljno. Ništa čudno, osim što je Oskar - pas.

Bogatim vlasnicima pasa specijalizovana klimatizovana teretana postala je zgodno rešenje kao zamena za redovnu štenju ljubimca tokom leta.

Resursima bogat Zaliv spada u delove svijeta koji su najviše izloženi riziku od globalnog zagrevanja, a neki gradovi se suočavaju s mogućnošću da se u njima kraja veka nećemoći živeti. Temperature u Emiratima često se penju iznad 45 stepeni Celzijusa, a mogu da ostanu iznad 40 čak i posle ponoći.

Ujedinjeni Arapski Emirati padaju u delimičnu hibernaciju tokom dugih vrućih leta, a oni koji to mogu sebi da priušte ostaju zatvoreni u klimatizovanim domovima i na radnim mestima.

Oskar, velški korgi, sada vežba u Abu Dabiju, specijalizovanoj prvoj teretani za pse u Emiratima.

Osoblje ga pre treninga pažljivo pričvrsti pojasom na jednoj od dve prilagođene sprave za trčanje koja ima staklene pregrade sa obe strane kako ne bi mogao da padne. Umesto da se podešavaju na određene brzine, trake se automatski prilagođavaju tempu svakog psa.

Oskarov vlasnik počeo je da ga dovodi u teretanu u glavnom gradu Emirata pošto što mu je veterinar savetovao da ga leti ne šeta zbog opasnosti od toplotnog udara.

Foto: Youtube PrintScreen

 

Mansur al-Hamadi, vlasnik firme Poš Pets koji voli pse, naplaćuje 25 američkih centi po minutu za korišćenje traka za trčanje ili 7,5 dolara za polusatno trčanje.

Napominjemo da stručnjaci kažu da bi psi treba da vežbaju najmanje 30 minuta dnevno.

- Zamislite da ih možete šetati samo minut ili dva dnevno. Pomno smo proučili projekat kako bismo ga učinili 100 odsto sigurnim. Sve je odabrano s pažnjom, a ne nasumično, da bismo izbegli eventualne probleme i kako ne bismo povredili pse - kaže Hamdi.

Ostavite komentar