Lifestyle > Hi-Tech

Nova društvena mreža je HIT: Ilon Mask je bacio pare, HIVE SOCIAL će zameniti TWITTER?

U poslednjih nekoliko dana jedna aplikacija zabeležila je ogroman broj preuzimanja, dosegavši do dva miliona registracija ove nedelje

Izvor: K1info/telegraf.rs

26/11/2022 > 08:40

podeli vest:

Nova društvena mreža je HIT: Ilon Mask je bacio pare, HIVE SOCIAL će zameniti TWITTER?
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke


Dok Ilon Mask deli otkaze, uvodi nova pravila i referme za poslene, te opstanak Twitter-a visi o koncu, i neizvesno je šta će sa kompanijom uopšte biti, novi talas aplikacija za društvene mreže korača napred da popuni prazninu.

U poslednjih nekoliko dana jedna aplikacija zabeležila je ogroman broj preuzimanja, dosegavši do dva miliona registracija ove nedelje. U pitanju je Hive social.

Ali šta je to?

Euronews je aplikaciju definisao kao dete Twittera i Instagrama.

Dok je format sličan Twitteru, korisnici pored statusa, koji se pojavljuju na naslovnim stranama pratioca, imaju mogućnost i da postavljaju ogromne fotografije, što je opcija karakteristična za Instagram.

Možda je ključna razlika između Hivea i Twittera stav o bilo kojoj vrsti govora mržnje, koji podržava 24-godišnja osnivačica Raluka Pop.

Njena odlučnost da Hive Social učini bezbednim okruženjem za svoje korisnike je možda najznačajnija njena razlika u odnosu na postojeće kolege.

Podsetimo, pošto je Ilon Mask kupio Twitter, na platformi je otpušteno 3.700 radnika, odnosno 50 odsto kompanije. Takođe, oglašivači su počeli da napuštaju Twitter, odnosno jedini izvor zarade.

Mask je zatražio da se zaposleni vrate u kancelarije, zabranjujući da rade od kuće, a upozorio je da oni koji nisu spremni da ostaju duže, mogu da napuste kompaniju.

 

 

Ostavite komentar