Kultura > Pozorište

"NOĆ HELVERA“ premijerno na sceni BEOGRADSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA

Mirjana Karanović i Ermin Bravo u potresnoj intimnoj drami

Izvor: K1info

21/11/2022 > 19:51

podeli vest:

"NOĆ HELVERA“ premijerno na sceni BEOGRADSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA
Foto: press promo


Predstava "Noć Helvera“ u režiji Dina Mustafića, premijerno će biti odigrana u Beogradskom dramskom pozorištu u četvrtak, 24. novembra od 20:00 časova na maloj sceni Predrag Pepi Laković.

Repriza je zakazana za 25. novembar, a u predstavi igraju Mirjana Karanović i Ervin Bravo.

"Noć Helvera“ igrala se od 2004. godine u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, izuzetno popularna, gostovala je i punila gledališta širom regiona i sveta, osvojila brojne nagrade i dobila impresivne kritike.

Saradnja Kamernog teatra 55 i Beogradskog dramskog pozorišta dovela je do toga da ova predstava bude premijerno odigrana na sceni BDP-a, kao i da ostane na repertoaru najstarijeg beogradskog teatra.

Foto: press promo

Noć Helvera

"Noć Helvera“, drama najpopularnijeg, poljskog, savremenog dramaturga, reditelja i profesora Ingmara Vilkvista (alijas Jaroslava Svijeršća), iz 1999. godine, komad je koji se na tanan način bavi neobičnim odnosom majke i posinka (momka sa posebnim potrebama), na isprepletanoj relaciji majka–dete, štićenik–tutor, brat–sestra, muškarac–žena, dželat–žrtva.

Intimna drama odvija se u okruženju ojačanog totalitarizma tridesetih godina prošlog veka, čiji eho pojačava unutrašnje tenzije ovog neobičnog para.

 

Ostavite komentar