Kultura > Pozorište

KRISTINA Jovanović: Dobra LJUBAVNA PRIČA nikad ne ispada iz MODE

Mjuzikl reditelja Marka Jovičića je zanimljiv mladima jer poseduje novi pristup pozorištu, sa mnogo kratkih scena i promena scenografije

Izvor: K1info/Tanjug

11/11/2022 > 15:41

podeli vest:

KRISTINA Jovanović: Dobra LJUBAVNA PRIČA nikad ne ispada iz MODE
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Kristina Jovanović koja je govorila o svojoj ulozi u mjuziklu "Crni leptir" Pozorišta na Terazijama.

Jovanović je rekla da je za nju mjuzikl rađen po muzici YU Grupe bio u početku izazov jer se plašila koreografije, koju je na kraju "toliko zavolela jer je vežbom možete dovesti do nivoa koji je odgovarajući".

- A onda sam se uplašila za glumu jer nikad nisam igrala u pozorištu i jeste drugačiji princip. U početku sam bila dosta tiha jer sam navikla na snimanja. Mnogo su mi pomogle starije kolege - priznala je glumica.

Njena Petra je "divan ženski lik", heroina koja pokazuje da je negativan strah od ljubavi, jer će nam ona "pomoći da pobedimo sve".

- Sviđa mi se poenta priče. Dobra ljubavna priča nikad ne ispada iz mode - primetila je Jovanović.

Prema njenim rečima, Petra je devojka koja se bavi ekologijom, želi da spasi svet, ima svoju traumu koju treba da pobedi, važni su joj porodica i posao, a "zaljubljuje se u nekog u koga nikad nije mislila da može da se zaljubi".

- Lepotica i zver, bitanga i princeza - to je ta neka fora. Zaljubi se u njega jer je čistog srca, dobar je čovek i ona je dobar čovek. Lepo je da dobri ljudi bez upadanja u moralno blato mogu da uspeju u ovom svetu - istakla je glumica.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Kristina Jovanović, glumica

Mjuzikl reditelja Marka Jovičića je zanimljiv mladima jer poseduje novi pristup pozorištu, sa mnogo kratkih scena i promena scenografije, rekla je Jovanović.

- Divno je slušati YU Grupu, posebno u drugačijim aranžmanima. Dosta pesama nismo znali kao mlađi, neke naravno znamo jer su klasik. Neke pesme u drugom aranžmanu u predstavi "rade - ocenila je glumica.

Jovanović je dodala da od prvog dana ne prestaje da se oduševljava muzikom, ali i koreografijom Milice Cerović, koji su "stvarno genijalni".

Prema njenim rečima tekst Spasoja Ž. Milovanovića je moderan, nije pozorišni jezik što mnogo olakšava da se gledaoci uhvate za priču i sažive, a "i dosta je aktuelno sve što se dešava u predstavi".

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Kristina Jovanović, glumica

Za svoj lik Jelene u seriji "Igra sudbine" Jovanović kaže da često čuje komentare po kojima zaključuje da muškarce izluđuje a da je žene vole.

Što se tiče muzičke karijere, Jovanović očekuje da će se uskoro pojaviti CD izdanje njenog albuma "Na ivici mogućnosti", a trenutno radi i na novim pesmama.

 

 

 

Ostavite komentar