Kultura > Muzika

Branimir Džoni Štulić: MUZEJ NOVOG VALA je smetlište povesti i ODLAGALIŠTE OTPADA

Muzej novog vala osnovan je kako bi se predstavili novi talas i bendovi koji su ga obeležili poput Azre, Haustora, Filma, Prljavog kazališta

Izvor: K1info/Tanjug

07/11/2022 > 22:12

podeli vest:

Branimir Džoni Štulić: MUZEJ NOVOG VALA je smetlište povesti i ODLAGALIŠTE OTPADA
Foto: Youtube PrintScreen


Muzičar Branimir Džoni Štulić ocenio je danas da se radi o zloćudnoj zloupotrebi njegovog lika i stiha iz najnižih pobuda u pre neki dan otvorenom "Muzeju Novog vala - Zagreb".

Vođa legendarne grupe Azra je na svom Facebooku napisao da peškir i patike, izložene u zagrebačkom muzeju, nisu njegove već gitariste Jure Pađena pošto idu uz njegove zebraste špilhoznice u kojima je svirao na "Zadovoljštini".

 

 

Pađen je svirao sa Azrom na albumima "Između krajnosti" (1987) i živom "Zadovoljština" (1988) i potom na Štulićevom "Balegari ne vjeruju sreći" (1990).

Štulić je naveo da su njegove tri gitarske pedale koje su mu ostale kod Pađena, "za koje nije imao odobrenje da ih daje kao što kaže, jer po običaju izvrće i laže".

"Muzej novog vala - Zagreb" osnovao je televizijski i filmski producent Aleksandar Črček, a prostor osmislio akademski vajar i scenograf Davor Antolić Antas, sa ciljem da predstave novi talas i zagrebačke bendove koji su ga obeležili poput Azre, Haustora, Filma, Prljavog kazališta i drugih.

Muzej ima podršku Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), a partneri su Hrvatska glazbena unija i Služba zaštite muzičkih prava Hrvatskog društva skladatelja.

- A što se bunta tiče, direktorica TZGZ je zadnja osoba da se u taj pojam ugrađuje, koliko je uostalom nakaradna i sama pomisao da Muzej otvoren i odobren uz pomoć ustanovljenih krvopijskih strukovnih i inih udruženja - na otporu počiva - ocenio je muzičar.

Autor klasika jugoslovenske muzike poput "Balkan", "A šta da radim", "Kao jučer" i "Ako znaš bilo što" je između ostalog dodao i da je Muzej "po sebi smetlište povesti i odlagalište otpada".

- I da mi se kao strancu koji nema ništa s vama skinete s nježnika - poručio je Štulić.

 

 

 

Ostavite komentar