Kultura > Muzika

Hevi metal bendovi i MARKI RAMON obeležili poslednje veče Exita, bez obrazloženja OTKAZAN NASTUP Džejmsa Artura

Brazilska Sepultura i finski Blind Channel otvorili su finalni program na Glavnoj bini Exit festivala u Novom Sadu

Autor: K1/Tanjug

11/07/2022 > 12:05

podeli vest:

Hevi metal bendovi i MARKI RAMON obeležili poslednje veče Exita, bez obrazloženja OTKAZAN NASTUP Džejmsa Artura
Foto: Tanjug/Zoran Stanić/bs

Jedna od zvezda poslednje večeri Exita trebalo je da bude britanski pop pevač i kantautor Džejms Artur, ali je njegov koncert iznenada otkazan iz nepoznatih razloga. Direkcija Exita nije objavila zvanično saopštenje, već je sa sajta skinula njegov nastup.

Ispred Mejn stejdža večeras se okupilo znatno manje ljudi, uglavnom ljubitelja čvršćeg zvuka.

Bend Sepultura obeležio je istoriju metala, a ploča "Against" (1998) stigla je u top 20 najprodavanijih u sedam zemalja.

Foto: Tanjug/Zoran Stanić/bs

Sepultura

Pred nekoliko hiljada fanova, kvartet koji čine Paulo Džunior, Andreas Kiser, Derik Grini i Eloj Kasagrande, predstavio je 17 pesama sa svojih 15 studijskih albuma.

Ovaj hevi metal sastav nastao je 1984. u brazilskom mestu Belo Horizonte, a osnovali su ga braća Maks i Igor Kavalera, koji su kasnije napustili bend.

Nakon Sepulture, na Glavnoj bini je nastupio finski bend Blind Channel. Svetski auditorijum ovaj post-hardkor bend dobro poznaje po učešću na Pesmi Evrovizije 2021 kada su završili na 6. mestu zahvaljujući pesmi "Dark Side".

Publici su predstavili pesme sa četiri studijska albuma - "Revolutions" (2016), "Blood Brothers" (2018), "Violent Pop" (2020), a najnoviji materijal im je izašao u petak, 8. jula - "Lifestyles of the Sick & Dangerous". Muzički stil ovog benda mnogi su ocenili i definisali po nazivu njihovog trećeg albuma - "nasilni pop", što je zaista neobična odrednica.

Na repertoaru su bile žestoke numere - "We Are No Saints", "Timebomb", "Alive or Only Burning", "Died Enough for You", "Don't Fix Me", "Over My Dead Body", "Lose Yourself/Snake", "Glory for the Greedy", "Feel Nothing", "Left Outside Alone" (obrada hita pop pevačice Anastasije), "Balboa", "Bad Idea", i spomenuti evrovizijski hit - "Dark Side".

Završne večeri na Viza fjužn stejdžu nastupio je američki muzičar Marki Ramon. Bubnjar, praćen podmlađenom ekipom muzičara, jedini je aktivan u pogledu očuvanja uspomene na legendarni pank rok bend Ramones, iz drugog plana energično izvodeći pregršt neprolaznih pank rok numera - "Pet Cemetery", "I Wanna Be Sedated", "Beat on a Brat"…

Foto: Tanjug/Zoran Stanić/bs

Marki Ramon

Ogroman broj publike ispred bine dokaz je da pank nije nestao, i da i dalje postoji u dušama i srcima iskrenih ljubitelja koji su obožavali ovaj bend.

 

Ostavite komentar