Kultura > Muzika

Završno veče 22. festivala Exit; Umetnica mora nastupiti na Glavnoj bini

Ana Đurić Konstrakta izazvala je euforiju u publici, pokazavši zašto je jedini domaći hedlajner na Glavnoj bini sinoć završenog festivala

Autor: K1/Tanjug

11/07/2022 > 11:18

podeli vest:

Završno veče 22. festivala Exit; Umetnica mora nastupiti na Glavnoj bini
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/bs


Popularna muzičarka Ana Ðurić Konstrakta, predstavnica Srbije na Evroviziji 2022, sinoć je održala koncert pred nekoliko desetina hiljada posetilaca na Glavnoj bini tokom finalne večeri Exit festivala.

Novosadska muzička manifestacija bila je u znaku Evrovizije, jer je na programu pre Konstrakte nastupila finska grupa Blind Channel koja je na Pesmi Evrovizije 2021 zauzela 6. mesto.

Nakon njih na scenu je izašla nekonvencionalna umetnica Konstrakta, i nastup je počela hitom "Nobl", kao deo poznatog muzičkog video projekta "Triptih".

- Dobro veče, Exit, za vas su tu Konstrakta i Zemlja gruva. Mi smo jedini domaći hedlajneri na Mejn stejdžu Egzita ikada. A to je zašto? Pa zna se, jer smo nobl - nadovezala se Konstrakta na prethodno otpevanu pesmu.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/bs

Ana Đurić - Konstrakta

Ana Đurić je svoju turneju započela pre samo nedelju dana, kada je imala koncert na zatvaranju 12. Arsenal festa u Kragujevcu. Sinoćnji nastup bio je veoma sličan onom u srcu Šumadije.

Konstrakta je napravila presek karijere u tačno sat vremena - kao mešavinu pesama svoje matične avangardne pop grupe Zemlja gruva i kompozicija iz solo karijere.

- Lepo je biti kod kuće - sa velikim osmehom je primetila Ana, misleći na čitavu euforiju oko Evrovizije u Torinu koja ju je preko noći učinila najpopularnijom muzičarkom u Srbiji.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/bs

 

Konstrakta je imala multimedijalni šou program na sceni Exita, kao prva glavna domaća zvezda ovog festivala, gde su se nizali "Plodni dani", zahvalnost "Mami", čuveni "Đango", neobične "Žvake". Umela je lako i otvoreno da prizna "Nisam znala da sam ovo htela", kroz "Tugu", da bi spontano otkrila kako "Neam šamana", a voli da joj u životu i ljubavi sve bude "Mekano", na veliku radost desetine hiljada obožavalaca.

- Eto, bili smo malo na Evroviziji - šarmantno je najavila svoj najveći hit "In Corpore Sano" i otpevala ga zajedno sa publikom. Gomila obožavaoca i Konstraktinih prijatelja, kolega, iznenada se stvorila na bini, tako da je sa njima zaplesala i time završila nastup od punih sat vremena.

- Hvala Exitu što postoji. Vidimo se - poručila je Ana Đurić, koja će i dalje na turneji nastupati u okviru Exit "porodice", odnosno na letnjem festivalu "Sea Dance" u Crnoj Gori. Trenutno muzičarka drži rekord kao srpska izvođačica koja je dostigla najveći broj mesečnih slušalaca na striming platformi "Spotify" sa više od 1,3 miliona strimova.

Ostavite komentar