Kultura > Muzika

Treće veče Exita: KALVIN HARIS ZABRANIO snimanje svog nastupa

Publika je takođe bila uskraćena da svog idola gleda na gigantskom video bimu, jer je izvođač i to zabranio

Autor: K1/Tanjug

10/07/2022 > 11:38

podeli vest:

Treće veče Exita: KALVIN HARIS ZABRANIO snimanje svog nastupa
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/bs


Škotski mužičar, producent, tekstopisac Kalvin Haris svojim di-džej nastupom obeležio je treći dan Exit festivala na glavnoj bini

Haris je jedini izvođač na Exitu koji je zabranio da se profesionalno snima njegov nastup, pa tako nisu smele biti unete video kamere, kao ni foto aparati, a čak niko iz ekipe Exita nije imao pristup multimedijalnoj realizaciji slike i tona.

Osim što snimatelji i fotografi iz medija nisu imali šanse da ovekoveče nastup, publika je bila takođe uskraćena da svog favorita i idola gleda na gigantskom video bimu, jer je izvođač i to zabranio, te su platna bila ugašena za emitovanje.

Svetski poznati autor Kalvin Haris osvojio je 32 značajne muzičke nagrade - Gremi, MTV, NME, Billboard i Brit Awards, ostvario je saradnje sa zvezdama kao - Rijana, Eli Gulding, The Weeknd, Dua Lipa, Farel Vilijams i Migosi, dok njegove pesme imaju basnoslovnih 35 milijardi audio i video strimova.

Kalvin je brojnoj publici, po nekim procenama između 40.000 i 50.000, priredio svoje tehno i dens hitove "You Got the Love" - obrada klasika vremešne dame Kendi Stejton, da bi prešao na hit numere "Blame", "Outside", "Summer", "Under Control".

Publika je uživala u miksu pesme "Seven Nation Army" od grupe The White Stripes, "Born Slippy" elektro sastava Underworld, "Feel So Close", "Kernkraft 400", "Slide", "Pray to God", "I Need Your Love", "Drinking From the Bottle", "I'm Not Alone", "Burnin".

Ređali su se i elektro aranžmani poznatih naslova - "I Could Be the One" (obrada hita prerano preminulog švedskog di-džeja Avičija), i ostvarene saradnje koje je Kalvin imao sa Duom Lipom ("One Kiss"), Semom Smitom ("Promises"), "Giant" - Rag'n'Bone Man, ili "We Found Love" od Rijane, "We Are Your Friends" francuskog elektro dua Justice, ali i "Eat Sleep Rave Repeat" majstora di-džej zanata Fatboy Slima.

Za sve one koji od muzike ne traže gitare, bubnjeve, žive vokale, di-džej nastup od puna dva sata je bio taman po meri, kako je publika i navikla od Exita svih ovih godina i decenija.

Čuveni američki magazin Forbes je šest godina zaredom stavio Harisa na mesto broj jedan liste najplaćenijih di-džejeva na svetu, sa zaradom većom od 300 miliona dolara.

Veče je i na drugim binama do ranog jutra proteklo u ritmu dens i tehno muzike, kao što je mistični di-džej uvek pod maskom - Boris Brejča na Dens Areni, ali i makedonski virtuoz i vizionar Kiril Ðajkovski na Visa Fusion Stage, poznat po svojoj fuziji elektronike sa balkanskim etno elementima.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/bs

 

Ovaj osnivač Bastiona, prvog sastava elektronske muzike u Makedoniji ranih 80-ih godina, svirao je i sa grupom Leb i Sol, sa kojom je objavio dva albuma, uspešan je i kao kompozitor filmske i pozorišne muzike, gotovo sličan velikom Žan Mišel Žaru.

Četvoročlani sastav Coach Party sa Ostrva Vajt u Engleskoj svirao je isto na Fusion bini, kao osveženje na britanskoj indi-rok sceni.

Exit 2022 se nastavlja i završava u nedelju sa novim imenima inostrane, regionalne i domaće scene, gde je fokus na najatraktivijim scenama - Main Stage i Visa Fusion Stage.

Publika će imati priliku da vidi strane bendove - hevi metal veterane Sepulturu, grupu Blind Channel, Markija Ramona, Satorija, regionalnu atrakciju Brkovi, ali i domaće snage – Konstraktu i Orthodox Celts.

Ostavite komentar