Kultura > Muzika

Igi Azalea priredila PROVOKATIVAN KONCERT na prvoj večeri festivala Exit

Izvođenje svake pesme, muzičarka je morala da predstavi kroz "tverkovanje", koje je demonstrirala u grupi sa svojim devojkama na pozornici

Autor: K1/Tanjug

08/07/2022 > 15:01

podeli vest:

Igi Azalea priredila PROVOKATIVAN KONCERT na prvoj večeri festivala Exit
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/nr


Slavna australijska rep muzičarka, Igi Azalea, napravila je pravi spektakl i multimedijalni muzički šou sinoć na otvaranju 22. Exit festivala u Novom Sadu na Glavnoj bini.

Koncert je započela svojim hitom "Work", inače debi singlom, na ogromno oduševljenje publike, pretežno tinejdžera i pripadnica lepšeg pola.

Prema procenama organizatora, oko 42.000 ljudi je pratilo njen koncert na Glavnoj bini, koji je usledio nakon spektakularno dugog vatrometa i otvaranja Exita i koncerta popularne regionalne zvezde Senidah iz Slovenije, čiji je muzički pravac trep negde u sličnom maniru kao Igi Azalee.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/nr

 

- Dobro veče, ljudi. Verujem da svako od vas ima neke probleme, brige, nedaće, kao i ja, kao svi na svetu. Ali, večeras me baš briga za sve to i vaše nevolje, jer ste ovde došli iz jednog razloga, a to je da se dobro zabavite. Zato neću da čujem da nešto brinete, već hoću da vas vidim kako uživate sa mnom, da se lepo zabavite, i ništa dalje - poručila je Igi Azalea publici.

Usledili su hitovi "Sally Walker", "Spend It", "Team", a Azalea je imala i četiri atraktivne plesačice koje su napravile vizuelni šou.

Iza ove muzičke senzacije i atrakcije na društvenim mrežama stoji više od 35 miliona ljudi, a među njima su i najveća muzička imena sa kojima je sarađivala poput Britni Spirs, Dženifer Lopez i Ariane Grande.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/nr

 

Pravo ime pevačice je Ametist Amelia Keli i ona ima za sobom muzičku karijeru od tek 10 godina, a umetničko ime Igi Azalea je uzela da bi se bavila muzikom, zbog čega se preselila u SAD iz rodne Australije već sa 16 godina.

Tokom koncerta sinoć na velikom video bimu su se smenjivale njene slike i video radovi, a ona je priredila vrhunski plesačko-muzički šou kako se radi inače u Holivudu i muzičkoj industriji sa one strane okeana. Set lista je bila ispunjena pesmama koje publika želi da čuje i prati, tako da su devojke, devojčice i momci u masi znali gotovo sve reči tih hitova.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/nr

 

Azalea je na koncertu napravila presek karijere kroz svoje albume "Ignorant Art" (2011), "The New Classic" (2014), "In My Defense" (2019) i noviji - "The End of an Era" (2021) i na Exitu je otpevala čak 20 numera kroz skoro 80 minuta dinamične svirke. Nizala je numere "Black Widow", "Impossble Is Nothing", "Started", "Goddess", "Peach Body", "Kream".

Izvođenje svake pesme, rep hip hop muzičarka je morala da predstavi kroz "tverkovanje", koje je demonstrirala u grupi sa svojim devojkama na pozornici i uz to je često ubacivala pomalo vulgarne trenutke erotske prirode, čime je ostavila nezaboravan utisak skandal majstora i time privukla pažnju publike oba pola.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/nr

 

Publika je uživala uz veliki broj pesama "Is That Right", "Sex on the Beach", "Just Wanna", "Don't Need Y'all", "Woke Up (Diamonds) ".

Popularna reperka se odvažila da u svom maniru i aranžmanu obradi numere koleginica sa kojima je sarađivala: "Booty" (original hit Dženifer Lopez), "Problem" (rimejk pesme Ariane Grande) i "Pretty Girls" Britni Spirs.

Pred kraj koncerta  Azalea je izvela i obradu "No Mediocre" od repera T. I, kao i velike hitove "Nights Like This" i posebno - "Fancy".

I dalje je svaka pesma bila propraćena veoma vrelim provokativnim scenama i time je  Azalea obeležila prvo veče Exit festivala na Main Stage pozornici.

Ostavite komentar