Gitarijada

Bajaga i Ritam nereda zvezde druge večeri Gitarijade, određeni i finalisti takmičenja demo bendova

Žiri je odlučio da se u finale plasiraju Riff, Monah, Ukratko Štef, Direct Drive i Lust For Thrust

Autor: K1info

27/08/2022 > 16:33

podeli vest:

Bajaga i Ritam nereda zvezde druge večeri Gitarijade, određeni i finalisti takmičenja demo bendova
Foto: Aleksandra Ignjatović


Sinoć su svi putevi Timočke Krajine vodili u Zaječar – atraktivan program,lepo vreme i početak vikenda bili su sjajna motivacija raznolikoj publici da se uputi ka Kraljevici.

Posle završetka drugog polufinala takmičarskog dela, žiri je odlučio da se u finale plasiraju Riff, Monah, Ukratko Štef, Direct Drive i Lust For Thrust.

Revijalni deo Gitarijade počeo je nastupom benda Bendover, da bi binom suvereno zagospodario Bajaga sa Instruktorima. Nizali su se legendarni hitovi – od balada "Zažmuri" i "Kad hodaš" do veselih "Moji su drugovi" i "Život je nekad siv, nekad žut", čije su stihove fanovi pevali zajedno sa Bajagom i Žikom.

Kiki Lesendrić i njegovi Piloti samo su nastavili s dobrom atmosferom i pozitivnom energijom – "Posle revolucije", "Zaboravljeni", "Neverna si", "Kao ptica na mom dlanu"... odlično su primljeni kod publike različitog starosnog doba.

Ipak, najmlađi i najvatreniji fanovi s oduševljenjem su pozdravili najenergičniji i najusviraniji bend druge večeri – novosadski Ritam Nereda.

Obezbeđenje je jedva zadržavalo publiku da ne probije zaštitne ograde ispred bine – adrenalinski rolerkoster Bobana i ekipe u vidu "10 godina", "Ritam nereda", "Hiljade" i "Put beznađa" samo je pokazao zašto su Neredi jedna od najtraženijih grupa ovog leta.

Gitarijadu broj 55 večeras zatvaraju Alisa, Van Gogh, Kanda, Kodža i Nebojša i Goblini.

 

Ostavite komentar