Kultura > Muzika

Možda je LETO NA IZMAKU, ali će koncertna jesen u MTS DVORANI biti i te kako VRELA

Najavljeni su nastupi brojnih domaćih i regionalnih izvođača, kao i jedno svetsko ime - legendarni britanski hard rock sastav Uriah Heep

Autor: K1 info

25/08/2022 > 09:36

podeli vest:

Možda je LETO NA IZMAKU, ali će koncertna jesen u MTS DVORANI biti i te kako VRELA
Foto: Marina Pešić


Biće ovo žestoka i muzički raznovrsna koncertna jesen u mts Dvorani! Publika će u kultnom prostoru u centru grada moći da čuje neke dugoiščekivane bendove sa domaće scene u solo izdanju, ali i muzičke velikane iz celog sveta.

Posle koncerta sastava Kings of Convenience, zakazanog za 18. septembar, ljubitelji dobrog zvuka će se tokom oktobra susresti sa domaćim i svetskim imenima u neobičnom spoju muzičkih žanrova. Naime, na samom startu oktobra beogradskoj publici će se, posle čak četiri godine, celovečernjim koncertom predstaviti The Bestbeat - Bitlsi tribute bend, koji će nastupiti povodom 60. godišnjice izdavanja prvog singla Bitlsa "Love me do".

Foto: The Bestbeat plakat

 

Bend koji već 17 godina nastupa, kako širom Srbije tako i u čitavoj Evropi, podsećajući fanove na najveću muzičku senzaciju 20. veka, obradovaće Beograđane nekim od najvećih hitova Bitlsa iz svih stvaralačkih faza, a pored četvorke u izvođenju numera učestvovaće i 20-očlani simfonijski orkestar.

Čuveni hard rock bend Divlje jagode proslaviće 45 godina postojanja u mts Dvorani 08. oktobra. Slušaoci će se podsetiti neprolaznih hitova kao što su "Jedina moja", "Krivo je more", "Marija", "Ne želiš kraj", "Zauvjek tvoj", "Kako si topla i mila", "Motori", "Šejla", "Kap po kap", "Let na drugi svijet".

Foto: Wood

Sead Zele Lipovača, Divlje Jagode

Već 14. oktobra na scenu mts Dvorane se posle tri godine, i dva velika uspešna koncerta u srpskoj prestonici ( 2018. i 2019.), vraća proslavljeni splitski tenor Goran Karan. Ovdašnju publiku će opet obradovati hitovi "Vagabundo", "Kad zaspu anđeli", "Ako to je sve", "Gorko more", "Lipa si lipa", "Par je božji dar", ali i najnoviji singl "Ne da mi pisma" kojim se predstavio na ovogodišnjem letnjem Splitskom festivalu.

Foto: MTS Dvorana promo

Goran Karan

Samo dan kasnije, 15. oktobra, predvodnici moderne balkanske pop-rock scene bend Ničim izazvan obeležiće prvu deceniju rada velikim beogradskim koncertom. Proslava jubileja je započela objavljivanjem EP-a "Pokorimo noć", na kojem su se našale četiri nove pesme.

Foto: Vukašin Danilović

Ničim izazvan

Odmah iza toga, 19. oktobra, biće održan koncert kragujevačkog, kultnog hard rok benda Osvajači, poznatim po pesmama "S kim čekaš dan", "Maska", "Krv i led", "Pronađi me", "Gde da pobegnem".

Na sceni mts Dvorane svoj najveći nastup do sada imaće i popularni regionalni bend Elemental, koji će nastupiti 22. oktobra. Beogradska publika će ovaj atraktivni koncertni sastav, koji je na sceni preko 20 godina, po prvi put moći da čuje u jednoj od najakustičnijih sala u regionu.

Foto: Kristijan Smok

Elemental

Rokenrol ljubitelji imaju posebno mesto u srcima za svetski poznati bend Uriah Heep, koji će u mts Dvorani proslaviti 50 godina postojanja 26. oktobra. Brojni fanovi čuvenog benda svih generacija ponovo će moći da uživaju u nezaboravnim pesmama koje decenijama spadaju u rokenrol klasike - "Lady In Black", "July Morning", "Easy Livin", "Sunrise".

A svetski poznati izvođač sevdalinki Božo Vrećo, vraća se ponovo pred beogradsku publiku koncertnim nastupom 2. novembra u mts Dvorani. Umetniku čarobnog glasa, poznatom po a kapela izvođenju sevdalinki i kombinacijama tradicionalnog sevdaha sa elementima džeza, soula i bluza, kao i originalnim nastupima, ovo će biti treći solo nastup na kultnom mestu.

Ostavite komentar