Kultura > Muzika

Masimo Savić: Navikao sam da imam dobre koncerte u Beogradu

Pevač je sinoć imao još jedan nastup za pamćenje u okviru drugog dana 19. Beer festa na beogradskom Ušću

Autor: Tanjug

20/08/2022 > 09:49

podeli vest:

Masimo Savić: Navikao sam da imam dobre koncerte u Beogradu
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


Masimo je specijalno za Tanjug izjavio kako je navikao da u Beogradu ima duge i dobre koncerte, ali da je u ovom slučaju ipak planiran kraći program, i da je izazov napraviti set listu za ovakav format.

- Repertoar za koncert je najteže napraviti, ne samo za Beer fest, već i inače za samostalne, velike koncerte. Kreirati set listu pesama za mene je kao pisanje scenarija za film. Mora tu da ima sve: početak, razrada, zaplet, rasplet - ocenio je Masimo za Tanjug.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Masimo Savić na 19. Beer festu

Kada ostvareni muzički umetnik kao Masimo ima toliko hitova, kao vođa nekadašnjeg art rok sastava Dorijan Grej i tokom izuzetno uspešne solo karijere, teško je sastaviti listu da svi budu zadovoljni.

- Zapravo, jako volim ove koncerte jer traju samo sat vremena i to jeste kratko, ali pruža izazov, jer na ovakvom festivalu onda ubacim više brzih pesama koji povuku na rok i onda tek ima i neka sentiš numera - otkrio je Masimo.

Pre više od 15 godina, Masimo se posle duže pauze vratio u kulturni život Beograda i Srbije, prvo koncertima u tadašnjem Domu sindikata, da bi ubrzo prešao u veći prostor Sava centra, i lanac klubova BitefArt Cafe-a u kojima je redovno nastupao i tokom pandemije korona virusa.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Masimo Savić na 19. Beer festu

U septembru prošle godine prvi put je imao veoma uspešan koncert na stadionu Tašmajdan.

Deluje da je veoma lako osvojio srpsku publiku sa toliko uvek unapred rasprodatih nastupa, i ta ljubav, veza, energija, hemija se neguje i održava godinama.

- Jeste možda bilo lako osvajati, jer ipak svi govorimo istim jezikom, nije nam potreban prevod. Svi smo ranije bili jedna ista velika zemlja. Beograd je bio i moj glavni grad tada, a opet bio sam kod vas poznat i 80-ih godina. Sada je to glavni grad druge zemlje koju veoma volim. Danas sam ovde, sutra u Hrvatskoj, prekosutra u Ljubljani, onda dalje u Makedoniji, dakle za mene je to i dalje slično kao nekada - zaključio je Masimo.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Masimo Savić na 19. Beer festu

Nakon susreta sa medijima, Masimo je održao efektan nastup od punih sat vremena, počevši sa hitom "Nama se nikud ne žuri", koji je uradio u saradnji sa pop rok grupom Vatra, i otpevao još jednu kolaboraciju sa istim bendom "Mali krug velikih ljudi".

Masimo je poželeo nesuđenoj dragoj "Sretan put", bio zatečen u sjajnoj numeri "Odjednom ti", i pružio srećnoj publici antologijski "Sjaj u tami".

Sa albuma "Vještina" pop pevač je izveo kompoziciju "Gracija" (obrada hita grupe Azra) i "Zamisli život u ritmu muzike za ples" (rimejk grupe Film i Jure Stublića).

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

19. Beer fest

Nakratko je Masimo romantično i muzički otputovao u "Indiju", a potom uz veliku euforiju iskrenih ljubitelja njegove muzike izveo kultne kompozicije kroz jedan koloplet vezanih pesama - "Stranac u noći", "Benzina", "Samo za tvoje oči" i "Samo jedan dan".

Ostavite komentar