Kultura > Muzika

Kada se OSEĆA USAMLJENO, Ozi Ozborn razgovara sa – SVOJIM KOLENIMA

Ozijev prijatelj iz detinjstva ponudio je novi pogled na poreklo tetovaža smajlija na kolenima ikone sastava Black Sabbath

Autor: K1 info

16/08/2022 > 14:22

podeli vest:

Kada se OSEĆA USAMLJENO, Ozi Ozborn razgovara sa – SVOJIM KOLENIMA
Foto: Youtube PrintScreen


Pojednostavljeni dizajn "smajlija" je godinama bio uočljiv na Ozbornovim fotografijama, a on je ranije priznao da ponekad razgovara sa njima kada se oseća usamljeno. Priča se da je Ozborn sam uradio tetovaže dok je bio u zatvoru zbog neplaćene kazne.

Ali u intervjuu za Birmingham Mail, lokalac po imenu Eš Elison (69) je izjavio:

- Ja sam uradio dva smajlija na njegovim kolenima. To se nije dogodilo u zatvoru. Uradio sam ih u kući moje majke. Uradili smo sve te glupe tetovaže. Tada nismo imali kompjuterske igrice i mobilne telefone, tako smo se zabavljali.

Ozborn je 2005. govorio o tetovažama u emisiji "Late Night With Conan O'Brien", rekavši:

- Mrzim da budem sam. Plašim se samoće. Dakle, imam ova dva mala lica na kolenima… Uvek mogu da se pretvaram da su živi i da razgovaram sa njima.

Elison je nastavio da se priseća da je Ozborn jednom prilikom izašao sa njegovom sestrom i da je roker takođe bio član benda u kojem je svirao njegov stariji brat.

- Ozi je imao mnogo prijatelja - rekao je. - Sastajali smo se u kafiću "Ponderosa"… Moj brat je kod kuće imao gitaru i oni bi odlazili u sobu moje mame gde bi imali džem-sešn. Naša mama je imala običaj da pita Ozija o njegovom bendu i onome što radi.

Dodao je da je Ozi Ozborn "oduvek bio čudan tip", rekavši:

- Čak su ga i njegovi najbolji prijatelji tako doživljavali. Ne znam da li biste ga nazvali ekscentričnim, ali je stvari radio na čudan način.

Takođe se prisetio TV debija grupe Black Sabbath u emisiji "Top of the Pops" 1970. gde su izveli "Paranoid".

- Bili smo oduševljeni što smo nenadano na "Top of the Pops" videli nekoga sa kim smo se družili pre tri ili četiri godine. Kada smo izašli nakon što smo je pogledali, basista Gizer Batler je stajao ispred svoje kuće naslonjen na zid, nadajući se da će ga neko prepoznati uživo.

Ozborn se ponovo povezao sa članovima porodice Elison pre nekoliko godina, pozvavši ih na večeru nakon što je slučajno sreo jednog od njih.

- Njegov akcenat se nije promenio. Nikada nije pokušao da oponaša lažni američki naglasak ili nešto slično. Ostao mu je taj birmingemski akcenat... Ni njegov smeh se nije promenio - znao je da se često smeje.

Ostavite komentar