Kultura > Film/TV

TELEKOM SRBIJA predstavio projekte na SARAJEVO FILM FESTIVALU: Osvajanje novih tržišta i dalje je PRIORITET

U izboru za nagradu „Srce Sarajeva“ ove godine našlo se 12 serija iz produkcije Telekoma Srbija

Izvor: K1info

14/08/2023 > 13:55

podeli vest:

TELEKOM SRBIJA predstavio projekte na SARAJEVO FILM FESTIVALU: Osvajanje novih tržišta i dalje je PRIORITET
Foto: Nemanja Nikolić


Telekom Srbija, lider u produkciji serijskog i filmskog programa u ovom delu Evrope, učestvovao je i ove godine na prestižnom, regionalnom Sarajevo Film festivalu, na kojem je stručnjacima, velikom broju glumaca, filmskih radnika i kritičara predstavio svoje nove projekte.

U izboru za nagradu „Srce Sarajeva“ ove godine našlo se 12 serija iz produkcije Telekoma Srbija.

Najava novih sjajnih projekata, koje će u narednom periodu javnost moći da prati putem malih ekrana i na bioskopskom platnu, bila je više nego interesantna.

Direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija,, najavila je nastavke veoma popularnih serija, ali i nova ostvarenja koja će tek zaintrigirati pažnju javnosti. Među njima su serije „Crna svadba 2“, „Apsolutnih 100“, „Vazdušni most“, koja ima i svoju filmsku verziju pod nazivom „Heroji Hilijarda“.

- Ovo je još jedan dokaz da Telekom Srbija svojim ulaganjem u produkciju igranog sadržaja u potpunosti menja domete kinematografije u regionu. Na polju produkcije, naša kompanija konkuriše svetskim standardima i zato je ova godina posebno značajna za nas, jer je usmerena na dalju internacionalizaciju sadržaja, gde će prva takva saradnja biti ostvarena s produkcijom „Amazon Prime Video“ u realizaciji projekta „Scar“. Zahvalila bih ovom prilikom svim našim partnerima na zajedničkim projektima, kojima smo uspeli da skrenemo pažnju na Adria region, kao na sledeću veliku produkcijsku destinaciju - izjavila je direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija, Aleksandra Martinović. 

Foto: Nemanja Nikolić

Aleksandra Martinović

Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu pretpremijerno su prikazane i serije „Azbuka naših života 2“, koja je realizovana u saradnji sa Contrast Studiom, zatim „Poseta“, rađena u saradnji sa produkcijskom kućom MirMedia, kao i „Frust“ u izvršnoj produkciji Firefly-a.

Predstavljanje većeg broja novih projekata na ovogodišnjem Sarajevo Film festivalu značajna je potvrda kvaliteta producentskog delovanja Telekoma Srbija, čime se dodatno podstiče da nastavi sa misijom internacionalizacije svojih serija i filmova. Domaće i regionalna tržišta odavno su osvojena, a naredni cilj kompanije, posle prisustva na Balkanu, Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj, jeste osvajanje tržišta SAD.

Projekti Telekoma Srbija za sada se distribuiraju na čak pet kontinenata, a milioni zadovoljnih gledalaca dodatni su motiv za kompaniju da ulaže u kreiranje novih sadržaja i popularizuje domaću kinematografiju širom sveta.

 

Ostavite komentar