Kultura > Film/TV

Tom Kruz pokušava da POMERI PREMIJERU filma "Oppenheimer" zbog svog nastavka "Mission: Impossible"

"Oppenheimer" će posle premijere na tri nedelje zauzeti sve IMAX bioskope u Americi, što bi moglo da utiče na prihode novog Kruzovog filma

Izvor: K1info/index.hr

04/06/2023 > 11:46

podeli vest:

Tom Kruz pokušava da POMERI PREMIJERU filma "Oppenheimer" zbog svog nastavka "Mission: Impossible"
Foto: Tanjug/Christian Black/Paramount Pictures and Skydance via AP


Filmskim ljubiteljima dobro je poznata činjenica da dva dugo iščekivana filma izlaze istog dana: istorijski triler Kristofera Nolana "Oppenheimer" i fantastična komedija Grete Gervig "Barbie" - oba imaju zakazanu premijeru za 21. jula 2023. Međutim, Tom Kruz navodno ima problem zbog toga.

Kruz glumi u predstojećem akcionom špijunskom filmu "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One", koji bi trebalo da ima premijeru 12. jula, što je nešto više od nedelju dana pre izlaska "Barbie" i "Oppenheimera".

Prema Puck Newsu, Kruz se žalio rukovodiocima Paramounta kako će "Oppenheimer" posle premijere tri nedelje zauzeti sva IMAX platna u Severnoj Americi, što znači da obožavaoci koji žele da pogledaju novi "Mission: Impossible" imaju samo devet dana da ga pogledaju u IMAX-u pre nego što svako platno ovog poznatog premium formata preuzme Nolanov istorijski ep.

Sedmi film u popularnoj špijunskoj franšizi višestruko je odlagan zbog kovida, a film ima budžet od gotovo 300 miliona dolara, pa nije ni čudo da Tom Kruz želi optimalan period prikazivanja za svoj film.

Činjenica da "Oppenheimer" izlazi ubrzo posle sedmog filma o špijunu Itanu Hantu mogla bi da utiče na prihode na blagajnama, posebno svojim prikazivanjem u IMAX-u.

Prošlogodišnji film Toma Kruza "Top Gun: Maverick" zaradio je 110 miliona dolara, od ukupnih 1,49 milijardi dolara, prikazivanjem u IMAX-u. Ovo ilustruje kako će obožavaoci verovatno hteti da vide Kruzove vratolomije na najvećem mogućem platnu, ali ovog leta za to neće imati puno vremena.

Uprkos Kruzovim naporima, izgledi da će "Oppenheimer" biti pomeren ovako kasno pred premijeru ipak ​​nisu preterano obećavajući.

Ostavite komentar