Kultura > Film/TV

Kakav li je taj SKORSEZEOV film kad je dobio aplauz od DEVET MUNUTA

Novi film istražuje niz ubistava bogatih Indijanaca iz plemena Osejdž, koja su se dogodila u istoimenom okrugu u SAD-u

Izvor: K1info/index.hr

21/05/2023 > 15:50

podeli vest:

Kakav li je taj SKORSEZEOV film kad je dobio aplauz od DEVET MUNUTA
Foto: Tanjug/Vianney Le Caer/Invision/AP

Novi film američkog reditelja Martina Skorsezea o ubistvima u rezervatu Indijanaca u američkoj saveznoj državi Oklahomi 1920-ih godina, dobio je ovacije na Filmskom festivalu u Kanu.

Gromoglasni aplauz publike trajao je devet minuta, a nastavio se i pošto su se upalila svetla, objavio je američki časopis Variety.

Film "Killers of the Flower Moon" traje tri sata i 26 minuta, a glavne uloge igraju Leonardo Dikaprio i Lili Gledstoun.

- Ovo je bilo toliko dirljivo iskustvo, ne mislim da sam ikada doživeo nešto poput ovog - rekao je Skorseze posle projekcije.

Novi film istražuje niz ubistava bogatih Indijanaca iz plemena Osejdž, koja su se dogodila u istoimenom okrugu. Takođe se bavi i počecima Federalnog istražnog biroa (FBI) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovakve reakcije na festivalu dobar su znak za striming platformu Apple TV+, koja je Skorsezeu navodno dala budžet od 200 miliona dolara kako bi ekranizovao popularnu knjigu istog naziva iz 2017.

Gledstoun, koja igra bogatu ženu iz plemena Osejdž, već je počela da dobija odlične kritike, a na festivalu je morala da suzdržava suze dok je publika aplaudirala. Neki korisnici društvenih mreža već predviđaju da će biti nagrađena za svoju ulogu.

Aplauz bi možda trajao i duže da Skorsezeu nije dat mikrofon kako bi održao govor, u kojem se reditelj filma "Dobri momci" zahvalio plemenu Osejdž i Appleu.

- Apple nam je bio sjajan - rekao je dok se prisećao snimanja u Oklahomi.

- Ovo je bilo fenomenalno iskustvo - dodao je.

Dikaprio, Robert De Niro, Gledstoun i Džesi Plemons, koji igraju u filmu, prošetali su crvenim tepihom u Kanu pre prikazivanja.

"Killers of the Flower Moon" u bioskopima će početi da se prikazuje 20. oktobra, a na Appleovoj striming platformi pojaviće se kasnije.

 

Ostavite komentar