Kultura > Film/TV

Glumica Maja Čampar O SERIJI "Dug moru": OBRAĐUJE MISTIKU iz Crne Gore, drago mi je

Serija je bila njen prvi profesionalni angažman pred kamerom, gde igra mladu majku koja je ostavila bebu

Izvor: K1info/Tanjug

27/03/2023 > 12:10

podeli vest:

Glumica Maja Čampar O SERIJI "Dug moru": OBRAĐUJE MISTIKU iz Crne Gore, drago mi je
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Maja Čampar koja je govorila o svojoj ulozi u trećoj sezoni serije "Dug moru".

Čampar je rekla da je serija "Dug moru" na ovim prostorima prva otkrila mistiku te vrste, a bila je i njen prvi profesionalni angažman pred kamerom, gde igra mladu majku koja je ostavila svoju bebu.

- Jako mi je bilo teško, zanimljivo i blisko. Ja sam iz Crne Gore i meni su sve te priče oko štriga i svega toga jako bliske, uvek su bile tu. Da li je neko na Luštitci ili na severu, toga kod nas ima mnogo i dan danas. Drago mi što se ta vrsta mistike iz Crne Gore obrađuje - rekla je glumica.

Čampar ističe da joj je bilo lepo što je prvu sezonu režirao Goran Gajić, i što je od svih iz ekipe imala priliku da uči i "kupi mnogo", čak i kad nisu bili na snimanju pošto su svi bili smešteni zajedno.

Prisetila se jako teške scene koju je trebalo da odigra gde ostavlja bebu u krševima i ode da se obesi.

- Sećam se priče sa treće godine fakulteta, kad je profesor rekao: 'Šta ćemo kada vaš prvi snimajući dan u životu bude smrt vašeg lika?' Mi smo bili - ma daj jeste. I mene sačeka prvi dan gde moj lik treba da umre - rekla je Čampar.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Maja Čampar, glumica

Prema njenim rečima, glavna pitanja postavljena u prvoj dobila su odgovor u drugoj sezoni, a treća predstavlja smiraj, i poprima neki novi ugođaj sa dolaskom novih glumaca.

Čampar je ocenila da "neka vrsta bliskog nemira, u svim odnosima, svako je sa svakim intenzivno povezan i uvek je u iščekivanju odgovora", a serija je retka baš zbog vrste misticizma kog poseduje.

 

Ostavite komentar