Kultura > Film/TV

DENZEL VOŠINGTON se pridružio GLUMAČKOJ EKIPI u nastavku "Gladiatora"

Glumac i reditelj Ridli Skot sarađivali su u filmu "American Gangster", u kojem je Vošington glumio kriminalnog bosa Frenka Lukasa

Izvor: K1info

23/03/2023 > 20:17

podeli vest:

DENZEL VOŠINGTON se pridružio GLUMAČKOJ EKIPI u nastavku "Gladiatora"
Foto: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong


Dok se nastavak istorijskog spektakla "Gladiator" nalazi u fazi pretprodukcije, reditelj Ridli Skot ne gubi vreme na okupljanje vrhunske glumačke postave. Sa Polom Meskalom (Aftersun, God's Creatures) i, odnedavno, Berijem Keoganom (The Banshees of Inisherin, The Killing of a Sacred Deer, Dunkirk) u glavnim ulogama, Skot u postavu dodaje i - Denzela Vošingtona!

Ovo će ujedno značiti ponovnu saradnju Skota i Vošingtona posle rada na filmu "American Gangster" iz 2007. godine, u kojem je potonji glumio kriminalnog bosa Frenka Lukasa.

Još nije poznato koja je uloga namenjena dvostrukom dobitniku Oskara, ali je Vošington očigledno bio zadovoljan rolom "lošeg momka" koju je pisac Dejvid Skarpa osmislio za njega, a sastanak sa Skotom je pomogao da se zaključi ugovor.

Radnja filma "Gladiator 2" odigrava se godinama posle događaja iz prvog dela, a za sada se zna da Meskal igra odraslu verziju Luciusa, kojeg je originalno tumačio Spenser Trit Klark.

Keoganu je namenjena uloga glavnog negativca, rimskog cara Gete (finkcionalni pogled na vladara iz stvarnog života).

Nastavak bi trebalo da se pojavi u bioskopima 22. novembra sledeće godine.

 

Ostavite komentar