Kultura > Film/TV

Otvoren KONKURS za osmi DOK’N’RITAM festival

Svi zainteresovani za učešće na Festivalu muzičkog dokumentarnog filma, svoje prijave mogu da šalju do 2. maja

Izvor: K1info

21/03/2023 > 14:14

podeli vest:

Otvoren KONKURS za osmi DOK’N’RITAM festival
Foto: press promo/ Dok’n’Ritam


Otvoren je konkurs za osmo izdanje festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam koje će da bude održano od 20. do 23. septembra 2023. Konkurs traje do 2. maja.

Vaše prijave šaljite na Dok’n’Ritam Music Documentary Film Festival.

Propozicije: Muzički dokumentarni filmovi nastali zadnje tri godine. Minutaža filma nije zadata. Obavezno-preview link filma, biografija autora i kratak opis.

Potsećamo, Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam (DNR) jedini je takav festival u Srbiji.

Festival je takmičarskog karaktera, a njegov se program sastoji od više celina: Takmičarski program uključuje domaću i međunarodnu selekciju muzičkih dokumentaraca, a revijalni program obično donosi neki veliki naslov inostranih produkcija.

Koncerti Dok’n’Ritma su zasebna programska celina, gde nastupaju afirmisani i neafirmisani muzički umetnici a kriterijum je kvalitet – što je inače ključna reč festivala.

U  programu pod naslovom Notabook ( igra reči) promovišu se i predstavljaju muzičke knjige.

U celini pod nazivom Work in Progress publici se predstavljaju muzički dokumentarci u nastajanju, u različitim fazama produkcije.

Festival je prvi put održan 2016. godine.

Misija festivala je (o)čuvanje muzičkih dokumenata, širenje svesti o značaju i uticaju muzičke kulture, i afirmacija žanra muzičkog dokumentarnog filma (Skraćenica DNR zato ima i drugo značenje - Dokumenti Našeg Ritma).

 

Ostavite komentar