Kultura > Film/TV

OVACIJE na PREMIJERI filma “OVUDA ĆE PROĆI PUT” u MTS dvorani

Pred punom salom i uz ovacije publike održana premijera filma “Ovuda će proći put” Nine Ognjanović

Izvor: K1info

28/02/2023 > 14:13

podeli vest:

OVACIJE na PREMIJERI filma “OVUDA ĆE PROĆI PUT” u MTS dvorani
Foto: Miroslav Ilić


Premijera filma “Ovuda će proći put” autorke Nine Ognjanović održana je u ponedeljak, 27. februara u punoj sali MTS dvorane i uz ovacije publike na 51. FEST-u.

Reditelj Darko Bajić profesor i mentor autorke je u najavnoj reči za film rekao:

- Uživam kad vidim punu salu i uživam što me je Nina pozvala da otvorim njenu premijeru i uživam u još jednom trenutku koji mi se vraća u mislima pre četiri, pet godina kada je bila prepuna sala i to dva puta, na trećoj i četvrtoj godini moje klase kada se osetilo šta znači puna sala i bioskop. Ninina generacija je generacija tajfuna. Klimatska atmosfera srpske kinematografije se menja. Ovaj film Nine Ognjanović je poseban, poput jednog romana. Ninin film je nežan film sa predivnom glumicom Janom Bjelicom. Uživajte u filmu koji govori o ljudima, o devojci, o svima nama koji želimo da osvajamo slobodu. Nažalost često se nalazimo na početku puta odakle smo krenuli da tražimo tu slobodu. Ovo je jedan hrabar, lep film koji će vas voziti kako to Nina najbolje može da uradi jednom finom Šarganskom osmicom koju ćete osećati u stomaku. Čestitam premijeru i želim ovoj hrabroj i velikoj ekipi da postiže i niže dalje uspehe i da budu najbolji.

Foto: Miroslav Ilić

Darko Bajić

David Jovanović producent je predstavio ekipu filma i publici se obratio rečima:

- Prilično sam siguran da je san svih nas koji upišemo FDU da jednog dana imamo punu salu i premijeru, hvala vam. Kada bih pobrojao sve ljude koji su pomogli da realizujemo ovaj film i ostvarimo ovaj san mislim da bih morao da navedem 300 imena od kojih je većina tu. Hvala vam što ste pomogli da ovaj san izvedemo i da ga napravimo. Postoji jedna specifična stvar u ovom filmu a to je predivna lokacija i mislim da ne bi ni deset posto uspeli da snimimo od filma da nismo snimali na ovakvoj lokaciji i naišli na tako divne ljude - izjavio je producent i pozvao meštane sela Topli Do da se poklone publici.

Foto: Miroslav Ilić

Jana Bjelica i David Jovanović

- Uživam u ideji da film ne mora samo da se uživa u bioskopskoj sali sa publikom nego i da postoji jedan drugi način kako svet  filma može da funkcioniše van bioskopske sale. Veliko mi je zadovoljstvo da vas obavestim da ćete od sutra u vreme večere u Tisa New Balkan Cusine imati mogućnost da probate četiri jela koja u filmu služe Svetozar Cvetković i Brano Stefanović - naglasio je Jovanović.

Foto: Miroslav Ilić

Zlatan Vidović i Nina Ognjanović

Radnja filma "Ovuda će proći put“ smeštena je u odsečeno, zaboravljeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen autoput. U selo, osim autoputa, stiže i stranac.

Meštani, puni nepoverenja i straha prema promeni koju put donosi, sumnjaju da i stranac ima neke veze sa tim i da skriva svoje prave namere.

Nekoliko nesporazuma i laži je dovoljno da netrpeljivost meštana prema strancu preraste u otvoreni sukob, a Jana, devojka iz sela koja se zaljubila u stranca, shvata da je ona jedina koja može da ga spasi od opasnosti koja se nad njim nadvila.

Uloge u filmu tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

Ostvarenje „Ovuda će proći put“ podržali su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Filmski centar Srbije. Producent filma je Pointless Films, dok su koproducenti Fakultet dramskih umetnosti i Radio Televizija Srbije.

Dodatne projekcije filma u okviru programa FEST-a održaće se u sredu, 28. februara u 22:00 časa u Dvorani Kulturnog centra Beograda. U DKC-u će posle projekcije filma biti održan razgovor sa ekipom filma.

 

Ostavite komentar