Kultura > Film/TV

Dodeljene NAGRADE Udruženja filmskih glumaca, APSOLUTNI TRIJUMF filma "Sve u isto vreme"

Nagrada za najbolju mušku ulogu u filmu otišla je u ruke Brendana Frejzera za ostvarenje "The Whale"

Izvor: K1info

27/02/2023 > 11:09

podeli vest:

Dodeljene NAGRADE Udruženja filmskih glumaca, APSOLUTNI TRIJUMF filma "Sve u isto vreme"
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello


"Sve u isto vreme" (Everything Everywhere All at Once) apsolutni je pobednik na ovogodišnjoj dodeli nagrada Udruženja filmskih glumaca (Screen Actors Guild Awards), trijumfovavši u četiri glavne kategorije i oborivši rekord po broju pobeda za jedan film.

Film o paralelenim univerzumima osvojio je nagradu za najbolju glumačku postavu u filmu, glavnu žensku ulogu (Mišel Jeo) i obe nagrade za sporedne glumce (Džejmi Li Kertis i Ke Hju Kvan).

Sa četiri nagrade, "Sve u isto vreme" oborio je rekord jer su samo tri filma osvojila po tri nagrade od početka dodele 1995. godine.

Nagrada za najbolju mušku ulogu u filmu otišla je u ruke Brendana Frejzera za ostvarenje "The Whale", pobedivši nominovane kolege među kojima su bili i Kolin Farel (Duhovi ostrva) i Ostin Batler (Elvis).

Foto: Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP

Brendan Frejzer osvojio je nagradu za najboljeg glumca

Televizijska serija HBO-a "The White Lotus" osvojila je nagradu za najbolju glumačku postavu u dramskoj seriji, dok je glumica Dženifer Kulidž trijumfovala u kategoriji najbolje ženske glumice u dramskoj seriji.

Najbolju glumačku postavu u humorističkoj seriji ima "Abbott Elementary".

Džejson Bejtman osvojio je nagradu za najboljeg muškog glumca u dramskoj seriji za nastup u poslednjoj sezoni "Ozarka", dok je Džeremi Alen Vajt proglašen najboljim glumcem u humorističkoj seriji. Vajt je takođe osvojio Zlatni globus, postavši najmlađi dobitnik ikada sa 32 godine.

Džin Smart proglašena je za najbolju žensku glumicu u seriji "Hacks", ali nije prisustvovala dodeli nagrada jer se oporavlja od uspešnog zahvata na srcu.

Džesika Čestejn pobedila je u kategoriji najbolje glumice u mini seriji ili TV filmu za "George and, Tammy", pošto je prošle godine trijumfovala ulogom u ostvarenju na velikom platnu "The Eyes of Tammy Faye".

Glumački veteran Sem Eliot osvojio je nagradu za najboljeg glumca u mini seriji ili TV filmu za "1883", prikvelu serije "Yellowstone". Glumac je to nazvao "najznačajnijim priznanjem" u svojoj 55-godišnjoj karijeri.

Ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo bila je Sali Fild, koju joj je uručio njen kolega iz filma "The Amazing Spider-Man" Endru Garfild.

 

Ostavite komentar