Kultura > Film/TV

PREMIJEROM ostvarenja MOJ DRUG TOMI počeo festival dokumentarnog filma DOK #5

Peti festival dokumentarnog filma DOK #5 trajaće do nedelje, 5. februara

Izvor: K1info

03/02/2023 > 09:54

podeli vest:

PREMIJEROM ostvarenja MOJ DRUG TOMI počeo festival dokumentarnog filma DOK #5
Foto: Filip Olćan

Premijerom filma "Moj drug Tomi“ kanadskog reditelja srpskog porekla Nema Stankovića u četvrtak, 2. februara u MTS dvorani počeo je Peti festival međunarodnog dokumentarnog filma DOK #5.

Festival su svečano otvorili Nem Stanković i njegov najbolji prijatelj Tomi Li (Tommy Lee), a publici su se obratili i Igor Stanković, direktor mts Dvorane i Igor Toholj, umetnički direktor festivala.

Igor Stanković je ispred organizacije festivala rekao:
- Želim najpre da se zahvalim vama što već petu godinu zaredom posećujute, po meni, najbolji festival dokumentarnog filma u Beogradu. Ovaj festival predstavlja jednu sublimaciju na samom početku godine najboljeg dugometražnog dokumentarnog filma. Velika je čast i privilegija imati film "Moj drug Tomi" na otvaranju festivala.

Igor Toholj se zahvalio publici što je došla u velikom broju na otvaranje i izjavio:
- Mi već petu godinu na DOK-u predstavljamo najaktuelnije dugometražne dokumentarne filmove u svim njihovim pojavnim oblicima. I što se tiče tema, ideja, pristupa, stila i tehnologije. Naša selekcija debitantskih ostvarenja Enter DOK za koju publika glasa, opstaje već četvrtu godinu i svake godine imamo priliku da vidimo pet ili šest najnovijih dokumentaraca u ovoj selekciji. Pozivam vas da glasate za svoje favorite i siguran sam da će svako od vas pronaći nešto po svom ukusu i da ćete uspeti da sagledate koncept festivala. Na ovogodišnjem DOK-u biće prikazani angažovani dokumentarci koji se bave svim aktuelnim i gorućim temama koje su univerzalne u celom svetu, preko velikih portreta poznatih ličnosti, do inovativnih filmova.

Peti festival dokumentarnog filma DOK #5 trajaće do nedelje, 5. februara.

U okviru takmičarskog programa festivala biće dodeljene dve nagrade: nagrada publike i nagrada žirija publike koji je sastavljen od tri ljubitelja filma koji će glasati za najbolji debitantski film.

Program festivala nalazi se na sajtu dokfest.rs, dok se ulaznice za festival mogu nabaviti na blagajni MTS dvorane i online.

 

Ostavite komentar