Kultura > Film/TV

Marko Grabež: "Usekovanje" DUHOVITO, mračno i BIZARNO prikazuje realnu PORODICU

Scenario sam progutao u pola noći. Kad su mi poslali, sekund pauze nisam napravio, kaže glumac

Izvor: K1info/Tanjug

01/02/2023 > 10:36

podeli vest:

Marko Grabež: "Usekovanje" DUHOVITO, mračno i BIZARNO prikazuje realnu PORODICU
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Marko Grabež koji je govorio o svojoj ulozi u filmu "Usekovanje" reditelja Siniše Cvetića i scenariste Davida Jakovljevića.

Glumac je rekao da mu je bilo zanimljivo da pronađe svoj lik, pošto ima mnogo prijatelja koji su u toj situaciji, da su dosta dugo ostali da žive sa roditeljima, usled nemanja dovoljno novca da si iznajme stan, ali i želje da ostanu u komfor-zoni.

Prema njegovim rečima, Dušan je lik u tranziciji da postane zreo muškarac, ali je malo nesiguran je nije lako upasti u tu ulogu, nakon igranja igrica i duvanja.

- Zanimljiv je kontekst u koji su stavili Siniša i David celu dramu. Slava je mesto okupljanja, bitan dan ne samo za porodicu nego i šire okruženje. Uvek očekujemo da taj dan bude naš najbolji prezenter, a zanimljivo je kad sve pukne i potone - istakao je Grabež.

Film "Usekovanje" na duhovit, mračan i bizaran način prikazuje jednu realnu porodicu u Srbiji, dodao je Grabež.

- Scenario sam progutao u pola noći. Kad su mi poslali, sekund pauze nisam napravio. Pročitao mejl i ostao zabezeknut: "Ovo će biti ludilo od filma" - prisetio se glumac.

Prema njegovim rečima, "Usekovanje" ima ponešto od tradicionalnog srpskog filma sa dobrim, crnim humorom, ali je bitnije što sa druge strane "i te kako razobličava neke društvene tabue, insistira na iskrenosti".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

- Jedna porodica mora da komunicira. Voleo bih da se to prenese na ljude. Film je o porodici koja ne ume da komunicira, a takvih je mnogo - upozorio je glumac.

Grabež je rekao da u beogradskom Ateljeu 212 kao glumac sa rediteljem Paolom Mađelijem pripema predstavu Florijana Celera "Otac", za koju će raditi i muziku sa sovjim bendom KoiKoi.

- U dobrom trenutku se nalazim, zato što ne moram da se multipliciram, imam priliku da spojim sve u jedno. To je kombinacija gde će se Koikoi i glumački identitet najzad susresti i neću morati da brinem da li ću sve da postignem - priznao je Grabež.

 

Ostavite komentar