Kultura > Film/TV

Glumica ANĐELA JOVANOVIĆ: U Srbiji se snima kao što se nekad SNIMALO U JUGOSLAVIJI

Serija "Pad" će privući publiku jer je sve na izuzetno visokom nivou i produkcijski izgleda svetski, ocenila je Jovanović

Izvor: K1info/Tanjug

23/01/2023 > 12:37

podeli vest:

Glumica ANĐELA JOVANOVIĆ: U Srbiji se snima kao što se nekad SNIMALO U JUGOSLAVIJI
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Anđela Jovanović koja je govorila o svojoj ulozi u seriji "Pad", rađenoj po motivima biografske knjige glumca Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad".

Jovanović je rekla da je odluka da prihvati ulogu u "Padu" bila laka, prvenstveno zbog poziva reditelja Bojana Vuletića, koji je "sam po sebi privilegija", a pored toga do sada nije pročitala sličan scenario.

- Fragmetarna dramaturgija se stalno vraća u različite vremenske periode, a priča je jako dobro ispričana, ima svoj razvoj. Na prvo čitanje sam shvatila  da je ovo nešto potpuno drugačije i da se do sada nisam susrela sa takvim projektom - navela je glumica.

Jovanović se pre odluke raspitala i ko igra u seriji i ko čini autorski tim, a bilo je presudno što su uključeni direktor fotografije Dule Joksimović, scenograf Aljoša Spajić i kostimografkinja Dragica Laušević i produkcija Fajerflaj, kao i glumci Milan Marić, Milica Janevski, Boris Isaković, Aleksandar Đurica, Dubravka Drakić, Ljuba Bandović i drugi.

- Igram drugu ženu Ivana Maslaća, koja je šminkerka. Bojanova indikacija je bila značajna - da je ona sunce njegovog života, svetla tačka u mraku, u kom glavni junak obitava. Neko ko donosi svetlo u taj mrak - rekla je Jovanović.

Prema njenim rečima, "Ana je izuzetno lojalna, strašno postojana, tu je uz svog voljenog čoveka, neko ko voli do kraja i ima neke divne osobine".

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Anđela Jovanović, glumica

"Pad" će privući publiku jer je kompletna serija u svim segmentima, sve je na izuzetno visokom nivou, odiše Vuletićevim senzibilitetom i produkcijski izgleda svetski, ocenila je Jovanović.

- Najviše će privući publiku virtuozna igra Milana Marića na prvom mestu. Kako je odigrao Maslaća je nešto najbolje što sam gledala od njega, ubedljivo! Možda jedna od najbolje odigranih uloga u domaćoj kinematografiji - istakla je Jovanović.

Marićeva uloga u "Padu" je junački odigrana sa "toliko istinito dobro, puno svetla, mraka, ludila", dodala je glumica.

- Bojan je napravio nešto najbolje do sada od naših serija. Ništa slično nisam gledala - navela je Jovanović.

Upitana kako gleda na hiperprodukciju igranog sadržaja u Srbiji poslednjih godina, Jovanović je ocenila da "važi što više to bolje, da kvantitet dovodi do kvaliteta".

- Kada se naprave dve, tri serije ne možemo očekivati da sve budu genijalne. Ali kada se napravi 50 možemo očekivati da deset budu na vrhunskom nivou. Moj posao je doživeo renesansu. U Srbiji snimaju kao što se snimalo u Jugoslaviji - rekla je Jovanović.

Prema njenim rečima, posebno je dobro što su time dobili priliku neki pozorišni glumci koji do sada nisu snimali, a izveštila se i tehnička ekipa koja "nam je prefektna".

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Anđela Jovanović, glumica

Govoreći o budućim planovima, Jovanović je istakla da se izborila da igra raznolike uloge, pošto se svi glumci plaše da ne upadnu u neki šablon i tu ostanu.

- Nemam poseban žanr u kome se snalazim. Najviše me interesuje da istražujem da saznam šta imam u sebi, koje osobe mogu da izađu iz mene. I da se trend različitih uloga nastavi - zaključila je glumica.

 

Ostavite komentar