Kultura > Art

"Add Horizons": Sasvim nova dimenzija doživljaja prirode i putovanja

Katarina Batuta Višekruna i Uroš Višekruna predstavljaju izložbu fotografija u četiri oka "Add Horizons"

Autor: K1 info

03/09/2022 > 14:23

podeli vest:

"Add Horizons": Sasvim nova dimenzija doživljaja prirode i putovanja
Foto: Hiishii studio


Fotografski par Katarina Batuta Višekruna i Uroš Višekruna, poznatiji kao Hiishii studio, koji poput dvojca bez kormilara već više od jedne decenije hrabro istražuju razne krajeve sveta, od 23. septembra u Silosima na Dorćolu predstavljaju jedinstvenu izložbu fotografija "Add Horizons".

Ovog puta će povesti publiku na 11 neverovatnih destinacija, pozivajući da se zakorači u sasvim novu dimenziju doživaljaja prirode i putovanja.

Foto: ADD HORIZONS - plakat

 

Ovo nestvarno fotografsko iskustvo, koje traje više od 15 godina, sublimirano je na jednom mestu, gde će posetioci moći da uživaju u visoravni Tibeta, afričkim savanama, scenama u kojima dominiraju divlje životinje, pustinji Jordana, zanimljivim ljudima Burme, japanskoj mističnosti, kao i najskrivenijim predelima Srbije koja možda još nisu posetili.

Zahvaljujući kompaniji Samsung koja je dala veliku podršku fotografskom paru, kao i prostoru Silosa i Gaia Fondaciji koji su prepoznali specifičnost njihovog rada, beogradska publika će na ovoj izložbi moći da "otputuje" na brojne egzotične destinacije i doživi magiju koju ovaj dvojac stvara više od 10 godina.

"Add Horizons" izložba je pogled na svet u četiri oka. Poseban kuriozitet je činjenica da su fotografije rađene na velikim formatima i da svetle u mraku, te će ovo putovanje biti po svemu jedinstveno, a posetiocima će pružiti nezaboravan vizuelni doživljaj.

 

Kako sami kažu, njihov ceo život je jedna velika avantura i u proteklih 13 godina zajedno su obišli preko 50 zemalja.

Nakon 10 godina od svoje velike izložbe na Kalemegdanu, "Add Horizons" je peta velika izložba po redu, koja čini važan presek njihovog celokupnog opusa.

Hiishii studio čine Katarina Batuta Višerkuna i Uroš Višekruna, koji još od studentskih dana sarađuju na zajedničkim projektima. Kao kreativni tim uspešno rade već više od 15 godina, a svoj profesionalni put započeli su osmišljavanjem web prezentacija, aplikacija i online kampanja, da bi danas bili prepoznati kao autentični kreatori foto i video sadržaja, fokusirajući se na produkciju advertajzing kampanja vodećih svetskih, ali i brendova iz regiona.

Foto: Hiishii studio

 

Orjentisani pre svega na travel fotografiju visokih standarda, paralelno se bave i fotografisanjem ekstremnih sportova. Vremenom postaju vodeći kolektiv u toj oblasti, koji rade sa najpoznatijim svestkim imenima iz sveta ekstremnih sportova i učestvuju u lokalnim i regionalnim projektima.

Njihove fotografije prikazane su u mnogobrojnim publikacijama, lokalnim i stranim magazinima poput National Geo, Elle, Time Out, Harper's Bazaar, Elevate, Business & Luxury, kao i specijalizovanim časopisima za sport i putovanja.

Svoje radove prezentuju putem društvenih mreža @katarina_mandarina, @urosvisekruna i @payadog i zajedno broje milionske preglede. 

Ostavite komentar