FunBox > Lajk

Stare fotografije u NOVOM RUHU: Josipa Broza Tita MOGAO BI DA GLUMI Džoni Dep

Instagram stranica History in Color, koju prati preko milion ljudi, na svom profilu deli fotografije iz prošlosti u boji

Autor: K1info/klix.ba

05/12/2022 > 21:17

podeli vest:

Stare fotografije u NOVOM RUHU: Josipa Broza Tita MOGAO BI DA GLUMI Džoni Dep
Foto: Instagram/History in Color


Fotografije iz prošlosti bitan su dokaz i istovremeno uspomena na neka druga vremena i ljude koji su tada živeli. Savremena kompjuterska tehnologija omogućava da brojne crno-bele fotografije zažive u koloru, što je slučaj i sa onom Josipa Broza Tita.

Kako se bliži kraj godine, počeli su da dele one koje su prikupile najviše lajkova tokom 2022., a tu se našla i ona predsednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita, na kojoj je tada pozirao sa naočarima.

Iako Tito izgleda kao maneken, to se ne slaže sa okolnostima u kojima se nalazio na fotografiji. Na stranici se navodi da je fotografija predsednika koji je nekadašnjom zemljom vladao u periodu od 1953. do 1980. godine, snimljena 1928. godine, kada je uhapšen zbog komunističkih aktivnosti.

Tada je imao 36 godina.

Svejedno, izgled jugoslovenskog predsednika oduševio je pratioce, a neki su primetili da njegov stil podseća na likove iz serije "Peaky Blinders", i čak predlagali ko bi idealno mogao da ga odlumi u filmu.

"Mislim da bi Džoni Dep mogao da ga igra u filmu", zaključio je neko u komentarima. Drugi korisnik je napisao da "liči na zlog naučnika iz nekog filma fantastike", a jedan se kratko zapitao: "Policijska fotografija sa naočarima za sunce?"

Kolorizovani prikaz Tita potpisuje digitalni stručnjak Džulijus Bakman Jaskelainen, a na spomenutoj stranici fotografija je prikupila 27,9 hiljada lajkova i tako se našla na 12. mestu najpopularnijih ovogodišnjih objava.

 

Ostavite komentar