FunBox > Lajk

ŠALA ili NE, tek Hrvatska bruji: Muškarac KAŽNJEN zbog BRANJA ORAHA

"Berač" je od Grada dobio "račun za paušalni najam javne površine u svrhu berbe oraha"

Izvor: K1info

28/09/2022 > 13:58

podeli vest:

ŠALA ili NE, tek Hrvatska bruji: Muškarac KAŽNJEN zbog BRANJA ORAHA
Foto: Pixabay.com


U hrvatskom gradu Đurđevac, verovali ili ne, jedan čovek dobio je kaznu zato što je pokupio nekoliko oraha ispod stabala sa javne površine.

On je ostao zatečen kada je na kućnu adresu dobio račun za paušalni najam javne površine u svrhu berbe oraha. Sa druge strane, gradonačelnik ovog grada tvrdi da oni nisu izdali takav račun.

Da li je u pitanju šala ili istina niko ne zna zasigurno, ali jedno je sigurno - Hrvati su se pošteno zabavili!

Kako prenosi portal Podravski.hr, ovaj "berač" je u nekoliko navrata pokupio orahe koji su danima stajali ispod stabla u blizini dečijeg igrališta i sada će zbog toga morati da plati kaznu od 250 kuna, što je oko 33 evra.

Naš kolega ne beži od toga da je pobrao nekoliko oraha, ali stvarno je sramotno da mu se zbog toga izdaje račun i traži bilo kakva naknada. Orahe znaju pokupiti i deca koja se tu igraju i njihovi roditelji pa se postavlja pitanje hoće li i oni dobiti račune ili netko od građana koji u parku znaju pokupiti kestene - rekle su kolege "berača" za Podravski.rs. 

Na dokumentu koju je objavio hrvatski medij vidi se službeni žig grada Đurđevca, potpis gradonačelnika, pa čak i poziv na broj na koji se treba uplatiti kazna. Spornu fotografiju možete videti OVDE. 

Međutim, gradonačelnik Đurđevca tvrdi da Grad nije izdao takav račun, već je sigurno neko falsifikovao račun, što je predstavlja ozbiljno kršenje zakona.

Da li je reč o šali ili namernoj provokaciji ne znamo, ali čim je ova priča dospela u etar izazvala je salvu negativnih komentara. Jedan Đurđevčanin dosetio se da napravi svojevrsni performans. On je došao na isto mesto i počeo da bere orahe.

- Ne bojim se niti računa niti kazne, ali kako me gradske oči ipak ne bi snimili, berbu sam obavio pre današnje sednice Gradskog veća da ne bi kojim slučajem i o meni raspravljali - rekao je on za Podravski.hr.

 

 

 

Ostavite komentar