FunBox > Deus ex machina

Zbog ZAGLAVLJENOG TEMPOMATA vozio, dok nije OSTAO BEZ GORIVA

Vozač kineskog SUV-a imao je neprijatno iskustvo posle kojeg verovatno više nikad neće voziti sa uključenim tempomatom

Izvor: K1info/index.hr

11/12/2022 > 14:59

podeli vest:

Zbog ZAGLAVLJENOG TEMPOMATA vozio, dok nije OSTAO BEZ GORIVA
Foto: Youtube PrintScreen/CarExpert


Ovo se dogodilo početkom meseca kada je neimenovani vlasnik kineskog SUV-a Haval H6 vozio auto-putem u provinciji Hunan. On je u jednom trenutku primetio da ne može da isključi tempomat, ali i da ne rade kočnice, pa nije mogao da uspori, a kamoli da se zaustavi.

Nastavio je da vozi brzinom od 100 km/h i uspeo je da kontaktira policiju, koja je mogla samo da mu osigura siguran prolazak i rutu na auto-putu. Kako izveštava AutoHome, vozač je jedino mogao da nastavi sa vožnjom, što je i učinio. Kontaktirani su i inženjeri iz Havala, ali niko nije mogao da pomogne. 

Foto: Youtube PrintScreen

 

Tempomat je ostao zaglavljen, a automobil je nastavio da se kreće konstantnom brzinom. Nažalost, rezervoar je izgleda bio gotovo pun, pa je morao da vozi preko 500 km pre nego što je automobil ostao bez goriva.

Vozač je naknadno izjavio kako je saznanje da se ne može zaustaviti bilo izrazito uznemirujuće i da ga je uhvatila panika. Bio je sam u automobilu, a uspaničio se zbog straha za svoju bezbednost, ali i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju. 

Foto: Youtube PrintScreen

 

Haval je podmarka kompanije Great Wall Motor, a model H6 je jedan od najpopularnijih na kineskim putevima. Trenutno se radi na otkrivanju uzroka ovog vrlo neugodnog kvara.

 

Ostavite komentar