FunBox > Deus ex machina

Jaka petlja ili LUDA GLAVA? Ukrali katalizatore sa vozila SPECIJALNE POLICIJE

Lopovi znali šta rade, katalizatori imaju odličnu cenu na crnom tržištu plemenitih metala

Izvor: K1info/telegraf.rs

17/09/2022 > 08:28

podeli vest:

Jaka petlja ili LUDA GLAVA? Ukrali katalizatore sa vozila SPECIJALNE POLICIJE
Foto: Facebook/Santa Clarita Valley Sheriff's Station


Svašta se dešava, ali ako lopovi imaju smelosti da kradu od policije... Da, da, i to je moguće. Prema izveštaju medija Mission Local, katalizatori su ukradeni iz četiri policijska vozila San Franciska.

"12. septembra 2022. godine, oko 13 časova, policajac San Franciska otkrio je da je katalizator ukraden iz policijskog vozila parkiranog u zoni 16. ulice i ulice De Haro. Policajac je pregledao druga policijska vozila i otkrio da su još jedan policijski kamion i dva obeležena policijska kombija takođe bili žrtve krađe katalizatora", saopštila je policija San Franciska.

Pomalo šokantno, zgrada u kojoj se zločin dogodio je centar Kancelarije za specijalne operacije. Ta zgrada je dom lokalnog SWAT tima, prenosi Revija Hack.

Globalni trend krađa katalizatora sa automobila, nastavlja se nesmanjenim intezitetom.

Katalizatori u sebi sadrže veće količine plemenitih metala, kao što je platina. Najviše ih ima u katalizatorima hibridnih modela, pa se oni najviše i kradu.

 

Jedan od delova sveta u kome se takve krađe najčešće dešavaju je američka država Kalifornija, u kojoj je policija ovu vrstu krađe nedavno dodala na listu ostalih poznatih oblika kriminala i počela njome ozbiljno da se bavi.

 

Ostavite komentar