FunBox > Deus ex machina

Ako razmišljate o ELEKTRIČNOM AUTOMOBILU - pravac Novi Sad: Počinju drugi "ELECTRIC VEHICLES DAYS"

Kroz interesantne panele u dva dana, svim zainteresovanim posetiocima biće predstavljene aktuelne teme iz sfere elektromobilnosti

Autor: k1info.rs/tanjug.rs

08/09/2022 > 08:49

podeli vest:

Ako razmišljate o ELEKTRIČNOM AUTOMOBILU - pravac Novi Sad:  Počinju drugi "ELECTRIC VEHICLES DAYS"
Foto: Pixabay.com


Druga po redu manifestacija "Electric Vehicles Days" (EV Days) održaće se u Kongresnom centru Master na Novosadskom sajmu 8. i 9. septembra. Ovaj događaj posvećen je elektromobilnosti i predstavlja novo globalno tehnološko rešenje transporta ljudi i robe, prenosi Tanjug.

Prema rečima Andree Knezi, izvršne direktorke kongresnih aktivnosti Novosadskog sajma, prošlogodisnja manifestacija uspešno je održana, a ove godine očekuje se još bolja organizacija.

Kroz interesantne panele u dva dana, svim zainteresovanim posetiocima biće predstavljene aktuelne teme iz sfere elektromobilnosti. To će biti i jedinstvena prilika da se upoznaju sa celinama koje prate životni put električnih i hibridnih vožila.

Kako najavljuju organizatori, ono što je novina ove godine u odnosu na prethodnu, jeste jedinstvena testing zona. U ovoj zoni svi zainteresovani imaće priliku da se upoznaju i isprobaju, kao i da testiraju najmodernija električna i hibridna vozila sa "plug in" sistemima.

- Što se tiče testing zone, ona će biti postavljena u dvorišnom delu Sajma i na njoj će biti predsavljeno tri ižlagačka vozila velikih kompanija iz auto-industrije među kojima su Mercedes EQC, Volkswagen ID3 i Volovo XC40 - naglasila je Sanja Miković, direktorka EV Days.

Foto: Pexels.com

 

Ona je dodala da su se organizatori potrudili da posetiocima u izlagačkom delu omoguće da upoznaju bogato opremljene BMW, Mercedes, Audi, Honda, Porše vozila.

Kao i prethodne godine i ove će sulu Novosadskog sajma krasiti jedinstveni primerak automobila koji su napravili studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Reč je o vozilu formula, koje će u izlagačkom delu moći da vide svi zainteresovani.

Doktor nauka Boris Dumnić, sa Fakulteta tehničkih nauka ukazao je na plenarno predavanje koje će održati profesor Dejan Ilić koji dolazi iz kompanije "Varta". Ova kompanija je jedan od tvoraca litijumske baterije kakvu danas poznajemo i koja se koristi u elektrčnim i hibridnim vozilima.

- Paneli će pokrivati mnogobrojne aktuelne teme kao što je tema energetske tranzicije, koja je jedna od aktuelnih tema i o kojoj se mnogo priča. Ovde ćemo kroz različite uglove i razgovore sa našim panelistima pokušati da damo odgovre na pitanja kakva nas to energetska budućnost očekuje - rekao je Dumnić.

On je dodao da će panel diskusije pokrivati poziciju električnih i hibridnih vozila na tržistu i njihovu konkurentnost u odnosu na vozila sa motorom na unutrašnje sagorevanje.

Ostavite komentar