FunBox > Deus ex machina

Ako vam serijski Mercedes G-Klase nije dovoljno dobar - NAPRAVITE SAMI SVOJU VERZIJU. Cena? Koga briga...

Mansory Gronos Coupé EVO C naziv je modifikovane verzije Mercedesove G-Klase, koja je nastala u radionici poznatog tjunera

Izvor: K1info/Klix.ba

01/03/2023 > 08:34

podeli vest:

Ako vam serijski Mercedes G-Klase nije dovoljno dobar - NAPRAVITE SAMI SVOJU VERZIJU. Cena? Koga briga...
Foto: Youtube PrintScreen/Planet Car News


Planirano je da se proizvede svega osam primeraka, a svaki kupac može detaljno da odredi izgled svog vozila. Kako bi pokazao šta je sve moguće, Mansory je objavio "fotografije" primerka u promenljivoj nijansi Fludium Paint Chrome Atmosphere.

Rad je započet uklanjenjem vrata standardne G-Klase, a potom je isečena karoserija i B stub pomeren unazad. To je zahtevalo postavljanje dužih stakelnih panela duž bokova jer C stuba više nema.

Konverzija je takođe pomerila tačke montaže vrata na B stub, tako da se otvaraju suprotno u odnosu na većinu vozila, a to uključuje premeštanje šarki i ručki.

Karoserija je dobila prednju masku sa integrisanim žutim svetlima, poklopac motora sa izraženim otvorom koji izgleda kao da je napravljen od karbonskih vlakana, a dodatno osvetljenje je smešteno na prednji deo krova. Takođe, pozadi je zadnje krilo.

Ako kupac želi, Mansory može da napravi i blindiranu verziju G-Klase.

Unutrašnjost takođe nudi izbor presvlaka i različite završne obrade. U ovom slučaju je to bela koža sa zlatnim detaljima, dok tamni delovi čine da unutrašnjost ne bude monotona. Prednja sedišta se sklapaju prema napred kako bi se omogućio pristup zadnjim.

Iz Mansoryja naglašavaju da uprkos svim načinjenim promenama G-Klasa zadržava svu Mercedesovu sigurnosnu tehnologiju.

Motor je takođe unapređen tako da sada razvija 900 KS i 1.200 Nm obrtnog momenta. SUV od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,3 sekunde i dostiže maksimalnu elektronski ograničenu brzinu od 250 km/h.

Ovo je Mansoryjeva druga "coupe konverzija" u poslednje vreme. U januaru je predstavljen Venatus Coupe Evo C koji izgleda kao Lamborghini Urus, ali bez zadnjih vrata. Plan je da bude proizvedeno svega osam primeraka.

 

Ostavite komentar